help.ta.co.at
Index

CAN-Bus

De CAN-Bus biedt naast de datatransfer ook de mogelijkheid om via de browser direct vanaf de PC op de apparaten in het CAN-netwerk toegang te krijgen.

Terminering
Bij het gebruik van de CAN-Bus voor het koppelen van meerdere apparaten is het correct aansluiten van de bus belangrijk. Het netwerk moet eindweerstanden aan ieder kabeleinde bevatten. Hiertoe beschikt de C.M.I. (naast de aansluitingen) en ieder CAN-Busapparaat over een daarvoor bestemde jumper (term). De CAN-Bus mag nooit stervormig vanuit een knoop of klem naar meerdere apparaten worden opgebouwd. De correcte opbouw bestaat uit een busleiding van het eerste apparaat (met eindweerstand) naar het tweede en verder naar het derde enz.. De laatste busaansluiting bevat weer de eindweerstandsbrug.

Fout                                  Goed

Aanvullende informatie voor een correcte opbouw van een CAN-Bus netwerk (bv.: kabelkeuze, overspanningsbeveiliging, …) is in het handboek van de regelingen (UVR1611, UVR16x2, RSM610) opgenomen.